Αλίκη Φράγκου: Η Χίος δεν είναι αυτή που ήξερα

Συνέντευξη στη Chiosin.gr παραχώρησε η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής η Καρδαμυλίτισσα Αλίκη Παναγιωτοπούλου – Φράγκου.

Αλίκη Φράγκου στο Chiosin.gr: Η Χίος δεν είναι αυτή που ήξεραΑναφέρθηκε στις ομιλίες των κ. Γιώργου Αυτιά για το συνταξιοδοτικό και του κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου για το προσφυγικό καθώς επίσης στα μελλοντικά πλάνα της Χιακής Αρωγής προσθέτοντας:

"Βοηθάμε τη Χίο. Δώσαμε χρήματα στον Ερυθρό Σταυρό και όπου αλλού μπορούμε. Η Χιακή Αρωγή δεν έχει συνδρομές όποιος θέλει βοηθάει και δειλά δειλά προχωράμε. Επίσης η σύζυγος του Καρδαμυλλίτη Βαγγέλη Φράγκου καυτηρίασε την σημερινή πραγματικότητα στη Χίο: Η Χίος δεν είναι αυτή που ήξερα. Είναι αδιανόητο να σκέφτομαι να κατέβω στην πόλη το βράδυ. Στα Καρδάμυλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχω τρία παιδιά και φοβάμαι. Η κυβέρνηση είπε να ζούμε με τους μετανάστες αλλά αυτό δεν αρκεί. Μας κλείσανε το λιμάνι οι μετανάστες το λιμάνι και μας στέλνανε καλοκαιριάτικα στα Μεστά. Κάνε έλεγχο, ταυτοποίησέ τους και στη ευχή του Θεού και της Παναγίας. Δεν πρέπει να μένουν στο νησί. Εγώ δεν διανοούμαι να μην τηρήσω τον νόμο στο εξωτερικό.

Γιατί να κάνουν κέντρο στο Μερσινίδι για να κρατήσουμε εδώ τους παραβατικούς που κλέβουνε και τα σπάνε. Κλέψανε την γυναικούλα έξω από το Ομήρειο. ΓΙΑΤΙ; Ποιοι παίρνουν τα λεφτά που έρχονται; Πρόσφυγας είναι κάποιος μέχρι να φθάσει σε ασφαλή χώρα εδώ τι κάνει. Μας δουλεύουνε. Στην Τουρκία ο ΦΠΑ είναι χαμηλός για εμάς το 24% θα είναι καταστροφικό.

H κα Αλίκη Παναγιωτοπούλου – Φράγκου είναι η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής. Έχει σπουδές στο πεδίο των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει εργαστεί επί μακρόν στο ναυτιλιακό κλάδο, ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο εντός και εκτός Χίου. Είναι έγγαμη με το Βαγγέλη Φράγκο και έχει τρία παιδιά.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου ΜΕΖΕ.

Pin It