Επιθετική κίνηση του Ισλάμ η κατακλυσμική μεταναστευτική ροή

Μία διάσταση - μέχρι σήμερα - παραγκωνισμένη έθεσε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος στην ομιλία του στην εκδήλωση της Χιακής Αρωγής. Ρεπορτάζ στην εφημερίδα Πολίτης Χίος.

Δεν μπορεί να καταστρέφεται μια χώρα και να διαλύεται ο κοινωνικός της ιστός λόγω γεωπολιτικών αναταράξεων σε άλλες περιοχές ή εξαιτίας της φτώχειας που κάπου αλλού κυριαρχεί. Αν κάποιοι άλλοι αισθάνονται φιλάνθρωποι, παραπάνω από εμάς, δεν έχουν παρά να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα και να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Χώρες όπως η Ελλάδα έχουν αφεθεί στην τύχη τους από όλους, στην οποία την ίδια όμως στιγμή εκ τους ασφαλούς ασκούν κριτική για καταστάσεις και χειρισμούς.

Μια ελάχιστη αναφορά του Ανδρ. Ανδριανόπουλου στις εθνικές και τοπικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού ανέδειξε την κυβερνητική υποχωρητικότητα στο χειρισμό του ζητήματος. Από το βήμα της «Χιακής Αρωγής» την Κυριακή το βράδυ ο πρώην υπουργός άνοιξε τα μάτια του ακροατηρίου για ένα παράπλευρο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, την ανεξέλεγκτη εισροή μουσουλμάνων στη χώρα μας και την Ευρώπη.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος στη Χιακή Αρωγή: Επιθετική κίνηση του Ισλάμ η κατακλυσμική μεταναστευτική ροή

Θρησκεία ασύμβατη με τη Δημοκρατία 

 «Η κατακλυσμική ροή εκατοντάδων χιλιάδων –νεαρών κατά βάση– μουσουλμάνων πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζεται σαν ζήτημα ανθρωπισμού, αλλά γι' αυτό που είναι –μια επιθετική κίνηση ενός νεαρού ακόμη και δυναμικά βίαιου θρησκευτικού δόγματος», ισχυρίστηκε ο κ. Ανδριανόπουλος, χαρακτηρίζοντας «εγκληματίες» τους πολιτικούς ηγέτες στη Δύση που αντιμετωπίζουν τη βία του Ισλάμ καθησυχαστικά. «Έχουν διαβάσει τη Σαρία; Γνωρίζουν τα Χαντίντ (ισλαμικές παραδόσεις); Το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία ειρήνης όταν βλέπει ολόκληρο τον μη μουσουλμανικό κόσμο σαν Οίκο του Πολέμου. Σαν αντικείμενο δηλ. μελλοντικής βίαιης κατάκτησης. Είναι μια θρησκεία που στην καθημερινή της εκδοχή δέχεται τους ακρωτηριασμούς, τους αποκεφαλισμούς, την περιφρόνηση και τη βία κατά των γυναικών σαν φυσικό ενδεχόμενο. Όταν όλοι σχεδόν οι τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια είναι ισλαμιστές, πώς μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί γι' αυτά που όλοι βλέπουμε; Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες. Εύκολα όμως παρασύρονται από τις διδασκαλίες μουλάδων που μεταφέρουν μηνύματα ενδημικής βίας του Ισλάμ. Μιας θρησκείας που ευαγγελίζεται την καταπίεση (Ισλάμ σημαίνει «υποταγή») και που είναι και στη θεωρία αλλά και στην πράξη ασύμβατη με τη Δημοκρατία. Οι θεωρητικοί της τζιχάντ επιμένουν πως δεν μπορεί να υπάρξει πιστός μουσουλμάνος που να είναι δημοκράτης».

Πρόσφυγες και μετανάστες

Ο κ. Ανδριανόπουλος επέμεινε στη διάκριση μεταξύ πρόσφυγα και μετανάστη. «Κανείς από όσους φθάνουν στις ακτές μας –ανεξάρτητα από νομικούς τύπους– δεν είναι πρόσφυγας, αφού δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το τραγικό λάθος να μην αναγνωρίζεται η Τουρκία ως ασφαλής χώρα βαφτίζει και τους Σύρους μετανάστες ως πρόσφυγες.

Τα ερωτήματα

Την άποψη ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο προσφυγικό ρεύμα ο πρώην υπουργός τη στήριξε σε μια σειρά ερωτημάτων:

* Πώς γίνεται κατά βάση νεαροί να φεύγουν κινδυνεύοντες; Σχεδόν ποτέ οι άνω των 40 κι ελάχιστες γυναίκες. Και χιλιάδες παιδιά να μετακινούνται ασυνόδευτα, ρισκάροντας τη ζωή τους. Πώς το επιτρέπουν, στο όνομα του Προφήτη πάντα, οι μανάδες τους;

* Γιατί οι μεγάλες ροές εντάθηκαν μόνο μετά τα σχετικά κηρύγματα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι;

* Γιατί οι «πρόσφυγες» κινούνται προς τη Δύση κι όχι προς τις εύπορες χώρες της Αραβίας και του Κόλπου;

* Γιατί διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα καταστρέφοντας συνάμα και τα χαρτιά τους και δεν περνούν από τα νόμιμα σημεία εισόδου (ή ενδεχόμενα με καθορισμένα πλοία) όπου θα είναι ευκολότατος ο εντοπισμός οικονομικών μεταναστών;

* Γιατί εμείς δεν επιλέξαμε ένα ή και παραπάνω ουσιαστικά ακατοίκητα νησιά για την εγκατάστασή τους; Που με χρήματα του ΟΗΕ και της Ευρώπης θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε χώρο ικανοποιητικής εγκατάστασης και/η προσωρινής φιλοξενίας;

Ανδρέας Ανδριανόπουλος στη Χιακή Αρωγή: Επιθετική κίνηση του Ισλάμ η κατακλυσμική μεταναστευτική ροή

Η προβληματική ενσωμάτωση

Το βασικό ζήτημα για την αθρόα εισβολή μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ευρώπη είναι, κατά τον κ. Ανδριανόπουλο, η πολύ προβληματική ενσωμάτωση τους μέσα στις κοινωνίες. Έφερε μάλιστα παραδείγματα από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Βρετανία και πρόσφατα από τη Σουηδία και τη Γερμανία.

«Από τη στιγμή που αγγίζουν σε ποσοστά το 3% αρχίζουν τις απαιτήσεις αποδοχής των δικών τους προτύπων. Αν το υπερβούν, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει», προειδοποίησε. 

Η λύση

Η επικείμενη συναντίληψη Ουάσιγκτον - Μόσχας για την αντιμετώπιση του Ισλάμ θα μεταβάλει, κατά τον κ. Ανδριανόπουλο, τα δεδομένα. «Η κατάργηση της διάκρισης καλών και κακών ισλαμιστών σε Συρία κυρίως και Ιράκ θα ανατρέψει την κατάσταση. Η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους σε συνεργασία Δύσης, Ρωσίας και μουσουλμάνων Σιιτών της περιοχής, μαζί και με τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, θα εξαλείψει τις ρίζες της ακατάπαυστης μεταναστευτικής ροής. Και θα αντιμετωπισθούν και οι παράγοντες που αθώα σήμερα κερδίζουν εκατομμύρια από τη Δύση ενώ την ίδια ώρα απεργάζονται την ολική της καταστροφή.

Οι μετακινούμενοι πλέον μουσουλμάνοι προς την Ευρώπη θα υποχρεωθούν να αποδείξουν πως είναι πράγματι πρόσφυγες και θα πρέπει να αναγκασθούν να αποδεχθούν τις κοινωνικές και ηθικές αξίες των χωρών στις οποίες έρχονται, καθώς και τον δικό τους νομικό πολιτισμό. Κανείς δεν τους φέρνει δια της βίας. Όπως και κανείς δεν τους εμποδίζει, αν δεν τους αρέσει, να γυρίσουν πίσω».

«Οι γειτονιές μας δεν θα μετατραπούν σε κέντρα ισλαμικής κατήχησης ούτε και θα διοικούνται από τη Σαρία. Όποιος διαφωνεί ας αναζητήσει τα αγαθά του Ουαχαμπισμού και τις πρακτικές των Σαλαφιστών στον αραβικό κόσμο ή ακόμα και σε περιοχές της Ασίας. Η Ευρώπη του πολιτισμού, της ανοχής, της ελευθερίας και της ανοιχτής κοινωνίας δεν θα βυθισθεί στο σκοτάδι προς χάριν κάποιων φανατικών και των άμυαλων θυμάτων τους», κατέληξε.

Pin It