Βραβεύσεις από τη Χιακή Αρωγή στο Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Βραβεύσεις από τη Χιακή Αρωγή στο Τσάι Γυναικών 2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Χιακή Αρωγή οργάνωσε, με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Ξενοδοχείο Χανδρής, το «Τσάι Γυναικών». Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις σημαντικές κυρίες της Χίου...

...αφού, με την ευκαιρία και της επερχόμενης «Ημέρας της Γυναίκας», βραβεύτηκαν τέσσερεις κυρίες για το έργο και την προσφορά τους στη Χιακή Κοινωνία. Οι κυρίες Μαρία Γιαννούλου, Εύη Καλκούνη, Ισαβέλλα Μπουρνιά και Βιβή Ποταμούση, έλαβαν το βραβείο τους από τις κυρίες Κάρμαντζη, Μηταράκη & Βουρνού, ενώ η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής κ. Αλίκη Φράγκου εξήρε την προσφορά τους στα κοινά, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη κοινωνία.

Η κ. Φράγκου εξάλλου αναφέρθηκε και στο έργο της Χιακής Αρωγής. Τόσο το κοινωνικό / φιλανθρωπικό, όπως η ενίσχυση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σταφυλά και η στήριξη της ομάδας μπάσκετ ΒΑΟΛ Χίου, όσο και η οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων όπως η ομιλία του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου με θέμα τις ειδήσεις και την αναζήτηση της αλήθειας. Προανήγγειλε επίσης 2 ακόμα εκδηλώσεις της Χιακής, μία για τη ναυτιλία και μια δεύτερη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Χίου.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κας. Φράγκου:

"Αγαπητές φίλες,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί για άλλη μια φορά, με την παρουσία σας στηρίζετε τις εκδηλώσεις της Χιακής Αρωγής και μας ενθαρρύνετε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Είμαστε ήδη στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας μας. Στα τρία αυτά χρόνια προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής συνοχής στα νησιά μας: τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες.

Και όλα αυτά, το τονίζω, γίνονται χωρίς καμία κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στηριζόμαστε στους δικούς μας προσωπικούς πόρους και τη στήριξη φίλων.

Τη χρονιά που μας πέρασε, φιλοξενήσαμε τον δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο σε μια εξαιρετική συζήτηση για την πληροφορία, τις ειδήσεις και την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από αυτές.

Η Χιακή Αρωγή, συνεχίζει και με τις κοινωνικές δράσεις της. Με χορηγία προς τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Σταφυλά, στον Κάμπο της Χίου για την αγορά κλιματιστικών μηχανημάτων.

Και με την ενίσχυση της Ομάδας μπάσκετ ΒΑΟΛ Χίου. Η Χιακή Αρωγή ενέκρινε την επιχορήγηση για τις μετακινήσεις των αθλητών από τη Χίο στην Αθήνα. Στηρίζουμε έτσι τις προσπάθειες των παιδιών, που ακολουθούν μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Γ’ Εθνική.

Και φυσικά πρέπει να αναφερθώ και στο Start Up Chios, την προσπάθειά μας για στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων ιδεών.. Υπογραμμίζω τη σημασία αυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας στην υλοποίηση ιδεών, που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του νησιού μας και θα αναδείξουν τις ικανότητες των παιδιών μας, εδώ στον τόπο τους. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιδέες και ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον να ξεκινήσει και η υλοποίηση κάποιων από αυτές.

Η μέχρι σήμερα πορεία μας και η ανταπόκριση από όλους εσάς, μας ενθαρρύνουν για να συνεχίσουμε. Ήδη προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων για τον επόμενο χρόνο. Η πρώτη εκδήλωση θα αφορά στη ναυτιλία. Να μιλήσουμε για τη σημασία της για τον τόπο μας, τα προβλήματα, αλλά κυρίως για τις προοπτικές και ποιος ο ρόλος κάθε φορέα σε αυτή την προσπάθεια.

Και επίσης, ανοίγουμε τη συζήτηση για το αναπτυξιακό μέλλον της Χίου. Οργανώνουμε το διάλογο, πάνω σε προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί από θεσμικούς παράγοντες, για να δούμε ποιο το μέλλον του νησιού μας, και τι πρέπει να κάνουμε ο καθένας από εμάς για αυτό. Στόχος είναι να οργανωθεί ένας οδικός χάρτης με δράσεις αναπτυξιακές που να προωθούν την κοινωνική συνοχή. Μας ενδιαφέρει το μέλλον συνολικά του νησιού μας, αλλά θέλουμε να δούμε και ειδικότερα προβλήματα των μικρότερων νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών.

Η σημερινή μας εκδήλωση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη σημασία. Γιατί σήμερα, με την ευκαιρία και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, βραβεύουμε τέσσερεις δικούς μας ανθρώπους. Τέσσερεις γυναίκες, που ζούνε, εργάζονται και προσφέρουν στον τόπο μας.

Η καθεμιά από αυτές έχει μια ξεχωριστή πορεία και ένα σημαντικό έργο: στον πολιτισμό, την κοινωνία, την επαγγελματική ζωή. Αυτό σήμερα τιμάμε και ευχόμαστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Θα πω λίγα – ελάχιστα – λόγια για καθεμιά από αυτές και τις καλώ στο βήμα να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους.

Η κ. Μαρία Γιαννούλου, τη γνωρίζουμε από την πετυχημένη θητεία της ως Αντιδήμαρχος Ονειρούπολης και όχι μόνο. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, ενώ είναι γνωστή για την προσφορά της στα παιδιά με ειδικές ανάγκες ως αντιπρόεδρος του ΚΕΚΥΚ-ΑΜΕΑ Χίου. Επίσης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Προοδευτικής Εκπολιστιστικής Κοινωνικής Ένωσης Βροντάδου – ΠΕΚΕΒ για 12 χρόνια. Σήμερα είναι υπεύθυνη Γυναικών της ΝΟΔΕ Χίου.

Η κ. Εύη Καλκούνη, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Χίου. Είναι γνωστή σε όλους μας για το σημαντικό της έργο ως Πρόεδρος του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου. Με δράσεις που ενισχύουν τον πολιτισμό και το πνεύμα, την ευχαριστούμε για την προσφορά της και την παρακαλούμε να συνεχίσει να συμβάλει στην προαγωγή του πολιτισμού στην τοπική κοινωνία.

Η κ. Ισαβέλλα Μπουρνιά, με εξαιρετικές σπουδές. Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις και με MBA. Υποψήφια Νομάρχης τo 2002, ενώ σήμερα είναι υπεύθυνη Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων και Μορφωτικών Ανταλλαγών του Περιφερειακού Γραφείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση καθώς έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου και έχει υπάρξει μέλος των Πολιτιστικών Συλλόγων «Φάρος Βαρβασίου» και «Γεώργιος Βούρος». Η δράση της έχει ήδη αναγνωριστεί, καθώς έχει τιμηθεί από την Αμερικάνικη Πρεσβεία με το Βραβείο Ηγεσίας.

Η κ. Βιβή Ποταμούση έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Χίου. Τη γνωρίζουμε για το έργο της και την προσφορά της στη Δημοτική Ενότητα Αμανής. Με δράσεις κοινωνικές και πολιτιστικές. Δενδροφυτεύσεις, τη λειτουργία του Μουσείου Αμανής, μέχρι την προσπάθειάς της για το Κέντρο της Κιβωτού του Αιγαίου, έχει εργαστεί για να αναδείξει, αλλά και να επιλύσει προβλήματα ενός από τους πιο απομακρυσμένους και λιγότερο ευνοημένους δήμους μας. Σας ευχαριστούμε και θέλουμε να σας βλέπουμε πάντα να αγωνίζεστε.

Αγαπητές φίλες σας εύχομαι καλή διασκέδαση και καλή συνέχεια."

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Βραβεύσεις από τη Χιακή Αρωγή στο Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Χιακή Αρωγή: Απονομή Βραβείων & Τσάι Γυναικών 2018

Pin It